Bel voor een afspraak: 0411-685537

Behandeling

Behandeling

Een behandeling vindt plaats op afspraak en duurt circa 30 minuten. Bij het inplannen van afspraken proberen wij zoveel mogelijk rekening te houden met uw werktijden, de leeftijd van uw kind en tijden waarop u zeker niet kunt komen.

Peuters en kleuters behandelen wij zoveel mogelijk onder schooltijd. Voor jonge kinderen is het moeilijk om zich na schooltijd nog voldoende te kunnen concentreren, waardoor het rendement van de behandeling vaak lager is. De ervaring leert dat leerkrachten hiermee akkoord gaan indien dit in goed overleg gebeurt. Oudere kinderen worden zoveel mogelijk buiten schooltijd ingepland.

 

Verloop behandeling

Na het intake- en anamnesegesprek volgt een logopedisch onderzoek. Dit kan één of meerdere behandelingen in beslag nemen, afhankelijk van het probleem.

Na het onderzoek wordt een behandelplan opgesteld dat met u doorgenomen wordt. Het totaal aantal behandelingen is afhankelijk van de aard en ernst van de stoornis.

Tussentijds wordt de behandeling geëvalueerd, wat kan gebeuren op initiatief van de logopedist maar ook op uw initiatief. Tijdens deze evaluaties worden de doelen geëvalueerd, eventuele nieuwe onderzoeksgegevens doorgenomen en de samenwerking besproken.

Bij de behandeling van kinderen zijn wij er voorstander van dat de behandeling plaatsvindt in het bijzijn van één van de ouders/verzorgers. Om de behandeling succesvol te laten zijn is samenwerking met ouders van groot belang. Wij beschouwen ouders/verzorgers als co-therapeut. Zij zijn een belangrijke schakel tussen de behandeling in de praktijk en het oefenen en toepassen van het geleerde in de thuissituatie.

Logopedie

 

Lid van…
logo_NVLFkopie

Ons adres

Gezondheidscentrum
“De Vier Kwartieren”
Oisterwijkstraat 2
5283 CN Boxtel

Telefoonnummer: 0411-685537
Email: info@logopedieboxtel.nl
Website: www.logopedieboxtel.nl
KvK: 65896394