Bel voor een afspraak: 0411-685537

Monique Scholl

       

Algemeen:
Logopedist sinds: 1995
Lid van de NVLF (Nederlandse vereniging voor logopedie en foniatrie)

Contactgegevens:
E-mailadres: monique@logopedieboxtel.nl
Telefoonnummer: 0411 – 685 537

Aanwezig in praktijk:

Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag
  ✔    ✔

Werkervaring:

Monique werkt sinds 2000 als all-round logopedist in deze groepspraktijk. Ze werkt veel met mensen met globusklachten, stem- en/of ademproblemen, ouderen met NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel) en kinderen met auditieve, spraak- en/of taalproblemen. Zij is gecertificeerd om MFL behandelingen te geven. Deze Manuele Facilitatie van de Larynx is een uiterst efficiënte manier van logopedische behandeling bij stemproblemen, reflux en globusgevoel en kan ook ingezet worden bij slikproblematiek en COVID-gerelateerde klachten.

Monique voert op aanvraag ook aan-huis-behandelingen uit.

Haar passie voor het vak logopedie zit vooral in de gevarieerdheid van de problematieken: het stimuleren van de communicatieve taal-/spraakontwikkeling, (voorbereidend) lezen en schrijven maar ook het werken met vragen op het gebied van stemgeving, adem en slikken. De combinatie van het werken met zowel (jonge) kinderen als ook met volwassenen spreekt haar erg aan.

Vanaf haar afstuderen was ze werkzaam in verschillende functies binnen het (speciaal)onderwijs en in vrije vestigingen. In 2009 ging zij in verband met het werk van haar man in het buitenland wonen. Ze heeft daar onder andere een studie tot kindercoach afgerond. In 2017 heeft ze met veel enthousiasme en betrokkenheid haar werkzaamheden binnen deze vertrouwde groepspraktijk weer opgepakt.

Monique werkt graag mensgericht: ze zal naar aanleiding van de oorspronkelijke logopedische vraag, haar behandeling afstemmen op de persoon en de situatie van dat moment.

Nascholing:                                                                                                                                      Gecertificeerd tot het geven van Manuele Facilitatie van de Larynx (MLF) bij mensen met stemproblemen, reflux, globusgevoel en slikproblematiek.

Webinars m.b.t. Logopedie en Covid vanaf de eerste ontwikkelingen gevolgd.

Cursussen op het gebied van de spraak-taalontwikkeling: PROMPT, Communicatieve Taaltherapie bij kinderen met autistisme, Pragmatiek, Dysfatische ontwikkeling en Story Grammar Training.

Cursus op het gebied van auditieve vaardigheden en lees- en spellingproblemen: Dyslexie.

Nascholing m.b.t. cochleaire implantatie.

Specialisatie:  

MFL: Manuele Facilitatie van de Larynx (gecertificeerd A & B)

Logopedische behandeling bij COVID-gerelateerde klachten (slik, hoest, adem, globus-gevoel)

TOS (Taalontwikkelingsstoornis) in combinatie met meertaligheid (interculturele vraagstukken).

Auditieve training en voorschotbenadering

Kwaliteitsregister Paramedici

 

 

Lid van…
logo_NVLFkopie

Ons adres

Gezondheidscentrum
“De Vier Kwartieren”
Oisterwijkstraat 2
5283 CN Boxtel

Telefoonnummer: 0411-685537
Email: info@logopedieboxtel.nl
Website: www.logopedieboxtel.nl
KvK: 65896394